طريقة تحضير و عمل الكفتة المشوية السرية فى المنزل بطرق صحية ولذيذة بطعم وشكل كفتة الحاتي المشوية على الفحم بأكثر من طريقة من الوصفات من البصل واللحم المفروم
![]() |
عمل الكفتة المشوية الحاتي فى البيت |
وهي من أكتر الأكلات و المأكولات في مصر التى تعتبر سهلة هي الطريقة على اصولها فى البيت باسرار الكثير وتكاتها و اسرارها المميزة التي لا يعرفها ربات البيوت زي طريقه الشيف الحاتي أشهر شيف فى المطاعم المشويات و اللحمة المفرومة المشويه كفته الشهية بدون تعب مع الطعم والرائحة ومذاق لذيذ
وسنستعرض التفاصيل الكاملة لطريقة تحضير و اعدادها بالتتبيلة أفضل من طرق والشيفات الكبار بطعم ورائحة و شكل ألذ من الكباب تماما وطريقة صحية
طريقة التحضير الكفتة المشوية كلها من المكونات التي توجد فى المنازل
- كيلو من اللحم مفرومة
- كوب من البصل المفروم او مبشورة او بصلة واحدة والقرفة والقرنفل
- والفلفل الأسود والكمون
- والبقدونس
- والملح
- البقدونس
- القليل من مقدار جوزة الطيب المبشور
- ملعقتين أو كأس من الطماطم والزنجبيل
- نصف ملعقة او فص او حبة من الثوم
- انقعي البرغل و قليل من جرام الدهن الخروف لو وجد
- بهارات والتوابل اصلية
- قليل مع الزيت الزيتون الشفاف
ادوات طريقة التحضير و عمل الكفتة المشوية من اللحم المفروم و البصل
- وعاء عميق
- الفرن
- الفحم
- الكبة
طريقة خطوات وصفة كفتة المشوية و تحضيرها بالخطوات
عشان نعمل الكفتة من البصل و اللحم المفروم ونخليها الكفتة المشوية ليها اسلوب وطريقة تحضير وعمل لازم نقوم باتباع الخطوات خطوة خطوة بكل هدوء جيدً
قومي باخراج اللحمة من الفريزر وغسلها مع الماء جيداً وتركها حتي تفك وارفرمي اللحمة باستخدام بالكبة لو مش مفروم
وقومي بفرم اللحم حتي تبقي طرية أهم خطوة افرمي جيدًا وعليها جميع المكونات لو امكن
و ضعي الخليط ناعماً مثل في إناء كبير واضافه كل المقادير والبهارات والبصل والثوم مع الفلفل الاسود مع الملح والطماطم
اخلطي جميع باقي المكونات و مقادير الخلطة و البهارات بتتبيلة معاً فوق بعضها و نخلط حتي تمتزج ببعضها معًا
ممكن بالبرغل وممكن لا حسب الرغبة أخلطي حتي يكون الخليط متجانس جيدًا بطريقة سهلة وليس قطع لحم
ونتركها قليلاً حتي تكش و تتماسك نحضر أصابع كبيرة الحجم من الشيش طاورق الخشبية وتصبيعها كأصابع فى العيدان شكلي علي زوئك نضع عليها قليل من زيت الزيتون ووضعها واتركيه فى الثلاجة لمدة لا تقل عن نصف ساعة لكي يتم تثبيتها و تتجانس والسر هنا أنها تبقى متماسكة فى الفريزر
والان نقون بتسخين الفرن ونضع الخليط بالفرن مع الشواية مع قطعه فحم علي اي الطاسة مع وضع كمية من ماء تستغرق عدة دقائق حتي وتكون النار متوسطة حتم يتم تسويتها وتغير اللون و مشوية زي الحاتى
طريقة تقديم الكفتة المشوية
وممكن فى العزومات بتجهيز أطباق او الأطباق على حسب العدد من كبيرة صغيرة لوضع الكفته فيها و نقدم معها طحينة ونقدم معها بابا غنوج او صلصه او رغيف العيش او سندوتشات فينو